Virtual Reality

Dé nieuwe innovatie op het gebied van trainingen!

Stel je voor; je zet een bril op je hoofd en in plaats van dat je in de trainingsruimte zit, waan je je in jouw eigen werkomgeving. Op realistische wijze ervaar je hoe je als verpleegkundige veilig kunt werken ten tijde van een pandemie of hoe je als BHV’er moet handelen als het brandalarm afgaat. Een aantal voorbeelden om aan te geven hoe VR je laat oefenen met benarde situaties in een natuurgetrouwe werkelijkheid.

Wat houdt het in?

In Virtual Reality zitten de kijkers in een, de naam zegt het al, fictieve werkelijkheid. Al lijkt dit een paradox te zijn, toch weet Studio Maki voor een werkelijkheid te zorgen waarin de deelnemers geloven in de ‘echte’ werkelijkheid te zijn. 

Er wordt gezorgd voor een training waarin de deelnemers geconfronteerd worden met lesmateriaal dat jij hen aan wil bieden. In plaats van het ze te vertellen welke gevaren er kunnen schuilen, ervaren ze dit en krijgen ze de mogelijkheid keuzes te maken om het verloop te bepalen.

Training Veilig werken met infectieziekten – GGD & Anders werken

VR schampt de werkelijkheid en er is geen afleiding, waardoor de immersion hoog is; de deelnemer wordt deze virtuele werkelijkheid ingezogen. Hierdoor toont de speler authentieke emoties en gedrag, zonder sociaal wenselijk te antwoorden.

Er wordt teruggevallen op embodied learning; alles wat je ervaart is belangrijk voor het verhogen van je leerrendement.

Met een master serious gaming op zak worden de stappen van Design Research gevolgd om samen met jou tot een scenario te komen.  Dan zullen we er samen voor zorgen dat deze VR-ervaring als onderdeel van blended learning een brug vormt tussen theorie en praktijk. Hierin werken we samen met DA-RE health innovation om tot de meest passende scenario’s te komen. Tot slot worden we op technisch gebied ondersteund door Warp VR en mogen we ons daardoor Warp Expert noemen.

Training BHV – Patyna

Wat levert het op?

Door theorieën, protocollen, en ander ‘droog’ materiaal zichtbaar en interactief aan te bieden in VR, gaat dit veel meer leven voor de deelnemer en wordt er bijna voor het ‘echie’ geoefend, zonder dat er daadwerkelijk slachtoffers kunnen vallen. Door in een VR-werkelijkheid te stappen, gaat de deelnemer zien, ervaren en zelfs voelen waarom bepaalde keuzes niet handig zijn. Niet zomaar een brandend huis binnen stappen, weet eigenlijk iedere BHV’er wel, maar wat doe je als daar een patiënt van je ligt? Door dit na te bootsen weten deelnemers ook welke emoties erbij komen kijken en hoe ze deze de baas kunnen blijven.

Training Omgaan met patiënten – InHolland

 

Nieuwsgierig geworden, vragen of benieuwd naar de kosten? Neem, uiteraard vrijblijvend, contact met ons op of vraag onze brochure aan!

 

 

Warp Expert Label
Schuiven naar boven