Theater

Je kunt het zo gek niet bedenken...

…of er kan een voorstelling van worden gemaakt.

Theater is uiteraard de rode draad (of de oranje staart) in alles wat Studio Maki maakt en doet. Ook worden er voorstellingen gemaakt uit eigen fascinatie en werken wij graag vanuit een vraag van jou. Er zijn verschillende spelers en regisseurs binnen Studio Maki, maar ook in het brede netwerk kunnen andere professionals betrokken worden.

Maki maakt!

Uiteraard zijn onze makers ook didactisch goed onderlegd en kan er een educatieprogramma om de voorstelling heen gecreëerd worden. Hoe groot of klein het publiek en de thematiek ook is, met een voorstelling op maat zal de kijker in vervoering worden gebracht.  Maki raakt!

Poppenspel

Heb je ooit iemand tot leven gewekt? Laten ademen, laten lopen? Studio Maki geeft jou dat talent!

Bij deze workshop draait het om creativiteit en verbeelding. Je maakt van enkel papier en plakband je eigen marionet. In samenwerking met twee anderen wek je de marionet tot leven. Geef hem een naam. Laat hem ademen, rennen, dansen en springen. Creëer een mens. Hoe groot of klein wordt die van jou?

Aan het eind van de workshop worden de verschillende poppen aan elkaar gepresenteerd en krijgt iedereen een pop mee naar huis. 

Camera Acteren

”Voor een camera acteren is toch hetzelfde als op het toneel?” Think again! Sjoukje laat jou schitteren op het witte doek.

Hoe gaat het er op een set aan toe? Hoe speel je geloofwaardig voor een camera? En wat voor trucjes gebruikt een acteur eigenlijk?

Onder leiding van docent en actrice Sjoukje Minkema leer je de beginselen van camera acteren. Je gaat scènes spelen, filmen en deze terugkijken en nabespreken. Wat zet je al goed in? Hoe kan je nog geloofwaardiger spelen? De uiteindelijk gefilmde scènes krijgen de deelnemers thuis gestuurd voor een heus première moment thuis! 

Cabaret

Waarom is een cabaretier grappig? Kan ik dat zelf ook? Ben ik grappig? Moet ik, om daar achter te komen, deze workshop volgen? Ja!

Na een korte introductie over wat cabaret én humor is, gaat je zelf aan de slag. Jij gaat zelf meerdere stukken cabaret-materiaal maken over jouw eigen ervaringen. Dit presenteer je aan de rest van de groep. Er volgt na elke presentatie een korte nabespreking. Door grappen te maken over je eigen leven kun je relativeren en dat is heerlijk ontspannen. Wat toevallig de ideale gemoedstoestand is om cabaret te maken én daar keihard om te lachen.
Deze workshop wordt 2 uur lang lekker je stress weglachen met elkaar en tegelijkertijd leren hoe je cabaret kunt maken.

Bovenstaande is geschikt voor het voortgezet en beroepsonderwijs. Daarnaast ook een goede kans om je collega’s nóg beter te leren kennen.

Deze website maakt gebruik van cookies om de ervaring te verbeteren.