Theater

Of het nou kindertheater met een heel ensemble is, cabaret met een one-man-show, of iets daartussen in.

Theater is uiteraard de rode draad (of de oranje staart) in alles wat Studio Maki maakt en doet. Ook worden er voorstellingen gemaakt uit eigen fascinatie en werken wij graag vanuit een vraag van jou. Er zijn verschillende spelers en regisseurs binnen Studio Maki, maar ook in het brede netwerk kunnen andere professionals betrokken worden. Hoe groot of klein het ook is wat je voor ogen hebt en met welk doel, Maki maakt!

Wat houdt het in?

Je zou kunnen zeggen dat al het andere werk uit theater ‘ontsproten’ is. Naast dat de specialisten zich bezighouden met alle voordelen van deze kunstvorm, zoals bijvoorbeeld non-verbale communicatie, hebben we ook een passie voor het maken van de meer gangbare vorm van theater: voorstellingen. Voor echt publiek, in elke mogelijke vorm. Denk aan communitytheater, cabaret, toneel en kindertheater. Zo maken we voorstellingen over bijvoorbeeld duurzaamheid, leren lezen en starten van een stage. 

“Je kunt het zo gek niet bedenken of er kan een voorstelling van gemaakt worden.”

 

Performance Ik wil ook een Ferrari rijden - Places of Hope
Performance Ik wil ook een Ferrari rijden - Places of Hope

 

Wat levert het op?

In een voorstelling kunnen alle thema’s aangeboord worden. Verschillende standpunten, inzichten en meningen kunnen de revue passeren. Moet er geïnvesteerd worden in een nieuwe wereld op Mars of is verduurzamen een hoax en marketingstunt? En zou Rens wel op zoek moeten naar alle wezens in de Snoepwereld, ook al moet hij daarvoor wel een nieuwe letter leren? 

Cabaretvoorstelling ‘Ik was erbij!’ H.H.H. Overdijk – Groninger Studenten Cabaretfestival & Cameretten

Het publiek kijkt naar de voorstelling en gaat nadenken over de situaties die geschetst zijn. Hoe groot of klein het publiek en de thematiek ook is, met een voorstelling op maat zal de kijker in vervoering worden gebracht. Maki raakt!

Uiteraard zijn onze makers ook didactisch goed onderlegd en kan er een educatieprogramma om de voorstelling heen gecreëerd worden. Kijk daarvoor vooral even bij het kopje Educatie.

Performance Je redt het wel hè? – Introductie stagelopen PABO, NHLStenden

 

Lijkt het jou interessant om met ons na te denken over de toevoeging van een passende performance of theaterstuk op jouw school, congres of wekelijkse lunch? Nieuwsgierig geworden, vragen of benieuwd naar de kosten? Neem, uiteraard vrijblijvend, contact met ons op!

Schuiven naar boven