De Makiwijzer

Op zoek naar een creatieve gastles?

Gastlessen op maat – Maak je wijzer met de Makiwijzer

Voorkom de onderwijzer-sleur en schakel ons in!

Check de Makiwijzer van Studio Maki! Ons team van enthousiaste theaterdocenten(onderwijzers) is van vele markten thuis waardoor wij een breed scala aan verschillende gastlesssen hebben. Voor het voortgezet onderwijs biedt de Makiwijzer een kunstzinnige invulling van de gastlessen aan in de vorm van een les kunstgeschiedenis of theater. Binnen het MBO zijn onze bevlogen theaterdocenten ook in te zetten voor een les presenteren of communicatie.

Kunstgeschiedenis

Tijdens een les kunstgeschiedenis worden leerlingen meegenomen op een avontuur door de geschiedenis van de kunst. Aan de hand van een beeldende presentatie maken leerlingen kennis met de verschillende tijdvakken: Van de oude grieken en romeinen tot aan de hedendaagse kunst. Bij elk tijdvak worden interdisciplinaire opdrachten uitgevoerd. Er worden monologen geschreven, muziek gezongen, scènes gespeeld en schilderijen gemaakt. Zo komt kunstgeschiedenis tot leven.

 

Theater

Tijdens een theaterles gaan leerlingen op een actieve manier aan de slag met maatschappelijke thema’s en onderwerpen. Aan de hand van improvisatieopdrachten leren leerlingen dieper ingaan op wat er in de wereld speelt, en leren zij hun eigen standpunt daarin vormen en uiten. Zo gebruiken de leerlingen bijvoorbeeld een krantenartikel als inspiratiebron voor een tableau vivant of spelen zij hun eigen journaal over onderwerpen die hen aan het hart liggen. Theater brengt de maatschappij dichtbij!

Communiceren

Iedereen communiceert. Maar niet iedereen is zich even bewust van wát hij of zij communiceert en hoe dit overkomt op de ander. De communicatielessen van de Makiwijzer richten zich daarom op het bewust inzetten van je communicatieve vaardigheden binnen en buiten je professionele omgeving. Daarmee worden studenten klaargestoomd voor bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken, conflicthantering en slechtnieuws gesprekken. Weet wat je zegt en zeg wat je denkt.  

 

Presenteren

Voor een grote groep staan en je verhaal vertellen heeft menig mens al doodsbang gemaakt. Het is ongemakkelijk en er komt veel druk bij kijken. Toch moeten alle studenten eraan geloven. Daarom biedt de Makiwijzer lessen over presenteren en hoe je deze angst te boven kan komen. Je leert jezelf en de ander voorstellen, je schrijft een elevator pitch en je oefent het presenteren.

Praktische informatie.

  • Onze docenten zijn ongegradeerd opgeleid en dus bevoegd om op alle niveaus les te geven. 
  • Voor de les is een digibord nodig. 
  • De les wordt per klas gegeven. 
  • Uiteraard houden onze docenten zich aan de richtlijnen van het RIVM. 


Wilt u de hulp van de Makiwijzer inschakelen of heeft u vragen? Mail dan nu naar info@studiomaki.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om de ervaring te verbeteren.