Gaming

Je gaat op reis, verzamelt punten, kraakt codes en wint! En je leert ook nog wat.

Studio Maki maakt gebruik van technieken uit de werelden van gaming en theater om zo een interactief verhaal te maken. Dit verhaal wordt met jou bepaald en zorgt ervoor dat de ervaring aansluit bij wat jij de deelnemers wil leren. Wij zorgen ervoor dat dit een leerzame en leuke interventie wordt, door de deelnemers van A tot Z te begeleiden. Van de Acteurs die in het verhaal mee doen, tot de naZorg waarin we met de spelers bespreken hoe deze spelervaring hen zal helpen in de praktijk.

Wat houdt het in?

Gaming en theater zijn wellicht niet twee onderwerpen die je direct zou combineren. Toch hebben ze meer gemeen dan op het eerste gezicht lijkt. Beide maken ze gebruik van de kracht van de verbeelding, nemen ze de kijker mee naar een andere werkelijkheid en raakt deze in vervoering. 

Officieel wordt de term serious gaming gebruikt. Met de theater invalshoek die wij gebruiken zou je kunnen zeggen dat wij real life serious games maken, maar dat klinkt minder catchy. Daarom hanteren wij liever de term MakiGames

Studio Maki maakt belevingen waarin je als kijker niet stil zit en kijkt, maar je daadwerkelijk onderdeel bent van en invloed hebt op wat er gebeurt. Je doet mee aan een interactieve reis waarin verschillende onderdelen van spel ingezet worden om zo een specifiek (leer)doel te bereiken. Je maakt keuzes, vindt onderdelen en bepaalt zo hoe het verhaal verloopt. 

Game Humanitas needs talent – Vrijwilligersfestival Humanitas

Wat levert het op?

Welk verhaal dit wordt, hangt af van wat er bereikt moet worden als men de eindscène instapt. Heeft moeder aarde de mensheid opgegeven, dan zal de speler zich bewuster worden van duurzaamheid. Willen terroristen de stad opblazen, dan zullen de deelnemers moeten samenwerken om dit te voorkomen. En zo zijn er nog vele andere scenario’s te verzinnen. 

Spelers, of kijkers, gaan dus in een MakiGame op reis, niet enkel om vermaakt te worden, maar ook om iets te leren. En wat dat iets dan is… Neem daarvoor vooral contact met ons op! Dan zullen we samen onderzoeken hoe we met deze theaterinnovatie de (leer)doelen in jouw organisatie zullen bereiken. 

Interventie Netwerkborrelbattle – De dag van de trainingsacteur

 

 

Nieuwsgierig geworden, vragen of benieuwd naar de kosten? Neem, uiteraard vrijblijvend, contact met ons op!

Game Het blijft uit - Gemeente Leeuwarden
Game Het blijft uit - Gemeente Leeuwarden
Schuiven naar boven