Diensten

Wij maken creatieve en interactieve werkvormen op taaie onderwerpen

Stel, je bent een zorgorganisatie en je wil persoonsgerichte zorg aanbieden. Je doet gedegen onderzoek, maar nu moet al de informatie vormgegeven worden op een manier dat het effectief ingezet kan worden op de werkvloer. En hoe zorg je er vervolgens voor dat dat ook gebeurt? Of je bent een gemeente en je wil een bepaalde doelgroep graag helpen met het verduurzamen van hun woning, maar hoe bereik je die doelgroep? En hoe zorg je er vervolgens voor dat die doelgroep ook aan het verduurzamen slaat?

Neem eens contact met ons op. Wij maken namelijk creatieve en interactieve werkvormen op taaie onderwerpen.

Studio maki maakt...

…werkvormen waarin je als deelnemer niet stil zit en kijkt, maar daadwerkelijk onderdeel bent van, en invloed hebt op wat er gebeurt. Je doet mee aan een interactieve reis waarin verschillende onderdelen van gaming en educatie ingezet worden om zo een specifiek (leer)doel te bereiken. Je maakt keuzes, vindt onderdelen en leert ondertussen over jezelf, je medespelers of een bepaalde thematiek. En dan zorgen wij ervoor dat het nog leuk is om te doen ook. Want zeg nou zelf, als iets leuk is om te doen dan voelt het niet als een opgave. En dat geldt voor elke doelgroep en leeftijd.

Onze werkwijze

VRAAG VANUIT DE ORGANISATIE

Jij als organisatie hebt een taai onderwerp wat wel wat ‘Maki magic’ kan gebruiken om het leuk, effectief en werkbaar te laten zijn. Neem hiervoor contact met ons op.

GESPREKKEN

We plannen een vrijblijvende eerste afspraak waarin we je vraagstelling bespreken om een zo helder mogelijk beeld te krijgen van jouw taaie onderwerp.

ONDERZOEK NAAR DE VRAAG

Vervolgens gaan wij op onderzoek uit om jouw vraag zo uitgebreid mogelijk uit te diepen. Dit doen we graag in samenwerking met de doelgroep, maar onderzoek naar een bepaalde thematiek hoort er ook zeker bij.

Brainstorm

MAAKPROCES

Wij werken vanuit de Design Thinking methode. Als wij alle informatie hebben gebundeld gaat de creatieve motor van Studio Maki zijn werk doen. Door de verschillende achtergronden van alle Maki’s in educatie, serious gaming en theater is er geen gebrek aan creativiteit. Deze creativiteit wordt dan ook effectief ingezet om meerdere concepten vorm te geven die we aan je kunnen voorleggen. In goed overleg met jou wordt er eentje gekozen die het beste bij past bij het taaie onderwerp.

PROTOTYPE & TEST

Bij groen licht gaan we direct aan de slag om die creatieve ideeën te realiseren. Er wordt een prototype gemaakt die vervolgens getest wordt bij de doelgroep.

De feedback wordt door ons verwerkt en er wordt een nieuw prototype gemaakt. Dit proces herhaalt zich een aantal keer tot het gewenste resultaat is bereikt, te weten: Een creatieve en interactieve werkvorm op een taai onderwerp.

Humanitas game
Sjoukje Minkema idee

IMPLEMENTATIE

Nu het proces van testen en prototypes klaar is, is het tijd voor het echte werk. De werkvorm kan ingezet worden om het taaie onderwerp te lijf gaan. Wij kunnen ondersteunen, waar nodig, om ervoor te zorgen dat het ontwikkelde maximale impact zal maken.

Maki Staart zonder achtergrond (kromme lijnen)

Evaluatie

Wanneer de werkvorm een tijdje draait, zullen wij razend benieuwd zijn naar hoe het gaat. We plannen een gesprek in om hier achter te komen en horen of we nog ergens bij kunnen helpen. We blikken terug en kijken vooruit en leren zo van elkaar.

Dit proces maakt dat wij een ideale subsidie partner zijn. Onze werkwijze maakt niet alleen verbinding tussen opdrachtgever en doelgroep, we banen ons ook een weg tussen wensen en  belangen van meerdere instanties.

Maki Staart zonder achtergrond (kromme lijnen)

SUBSIDIE PARTNERS

Het verleden leert ons dat wij een ideale subsidie partner zijn. Onze werkwijze zorgt namelijk niet alleen voor verbinding tussen opdrachtgever en doelgroep, maar eventueel ook tussen meerdere instanties. Wij zorgen er niet alleen voor dat de doelgroep effectief bereikt wordt, maar door het product met de doelgroep te testen zorgen we er ook voor dat het daadwerkelijk ingezet wordt door de doelgroep.

Kortom: Maki maakt, Maki raakt!

VOORBEELDEN

Leersaam

LEERSAAM

Om de onderzoeksresultaten over persoonsgerichte zorg in de praktijk te kunnen brengen, hebben wij verschillende tools ontwikkeld.

Incubatietijd-strijd

Vrijwilligers organisatie Time to connect kwam bij ons met de vraag of wij voor de jongeren van de organisatie een game wilden ontwikkelen over het stellen van prioriteiten.

Doe en Deel

Dit kaartspel over persoonsgerichte zorg is in samenwerking met Kwadrantgroep & NHLStenden tot stand gekomen.

Contact

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies om de ervaring te verbeteren.